Juni 2018 – Het programma Circulair Terreinbeheer presenteerde zich op 20 en 21 juni met een stand op het Global Forum for Innovations in Agriculture (GFIA Europe). Deze internationale vakbeurs en congres vond dit jaar plaats in de Jaarbeurs in Utrecht.

Het GFIA forum streeft naar duurzame landbouwoplossingen, op weg naar een voedselveilige toekomst. Eén van de thema’s in Utrecht was ‘kringlooplandbouw’. Omdat het circulair omgaan met maaisel, slib en topsoil hier naadloos op aansluit, financierde de Provincie Gelderland namens het programma Circulair Terreinbeheer (CT) een stand, waar betrokkenen zich konden presenteren. Naast de provincie zelf was Rijkswaterstaat aanwezig, alsmede vertegenwoordigers van het kernteam van Circulair Terreinbeheer, de pilot OMAB (Organisch Materiaal als Bodemmateriaal), het programma Mineral Valley Twente en het Veenweiden Innovatiecentrum (VIC).

Astrid Meier van CT was beide dagen aanwezig. Haar indruk: ‘Het was niet zo heel erg druk, maar de sfeer was goed en we hadden doorlopend aanloop. We hadden genoeg tijd om diepere gesprekken met deelnemers te voeren en we hebben interessante nieuwe contacten opgedaan. Dit soort gelegenheden lenen zich er prima voor om onze ambities en ervaringen te delen.

Mochten er pilots plannen hebben om aan regionale landbouwbeurzen deel te nemen: meld ons dat dan! We kunnen dan bespreken welke ondersteuning we vanuit CT kunnen leveren, bijvoorbeeld in de vorm van materiaal voor de inrichting van de stand. We zijn bereikbaar via info@circulairterreinbeheer.nl